Blog

Blauw tuinieren

Zoals u wellicht bekend is keren bepaalde kleuren vaker terug in de mode. Zo voorspellen trendwatchers eens in de zoveel jaar dat de kleur voor dat komend jaar blauw is. Ze hebben het dan vooral over mode en interieur: van jeansblauw tot koningsblauw en alles eromheen; als het maar blauw is. Wat staat u te doen als u deze blauwe golf in uw tuin door wilt trekken?

LEES VERDER

Bruin is ook een kleur

Er zijn mensen die in deze tijd als een dolle stier door hun tuin rennen en alles, maar dan ook echt alles, opruimen en afknippen. Dat is doodzonde! Want wat staat er straks afgebeeld op de mooiste kerstkaarten die bij u in de bus vallen? Juist! Prachtige hortensiabloemen met een laagje rijp of sneeuw erop. 

LEES VERDER

De schoot van Moeder Aarde

Moeder Aarde houdt ons, tuinliefhebbers, lang op afstand dit jaar. Het eerste kievitsei is gevonden, de vroegste vlinders fladderden al rond en het opstaan gaat ’s ochtends weer gepaard met opgewekte vogelgeluiden.

LEES VERDER

Exoten

De pleuris is uitgebroken bij gemeenten in de regio: ze worstelen met exotische types in de natuur. Zo meldde het Eindhovens Dagblad onlangs. Nederland is Nederland niet meer wat het dieren- en plantenleven betreft.

LEES VERDER

Groene parasols

In een zomer met extreme hitte stijgt de waardering voor bomen. Ze fungeerden als groene parasols. Wat ik veel mensen hoor zeggen na zo’n seizoen: “Wat waren we blij met die boom op het gazon dit jaar, we hebben er wekenlang onder gezeten. Het was de enige plek die verkoeling gaf”. Dat is ook zo!

LEES VERDER

Kerstgevoel

Tinus slurpte van zijn koffie. Hij was eigenlijk volop in de tuin aan het werken maar zat nu even binnen bij zijn vrouw Rietje voor een korte pauze. Ze waren al meer dan vijftig jaar samen: Tinus en Rietje. Vroeger was Rietje de baas in huis en Tinus was dat buiten.

LEES VERDER

Lasagnebeplanting

Heeft het najaar u al depressief gemaakt? Nee toch? De lente is zo weer hier! Je zeurt samen een paar maanden over Zwarte Piet, schiet wat vuurwerk af, loopt een polonaise en hoppa: het is weer lente!

LEES VERDER

Pomona

Ik keek naar de blauwe regen en werd er moedeloos van. Nachtvorst had al het jonge groen van de metershoge klimplant totaal verwoest. De bloemen hingen als slappe bruine draadjes aan de stelen. Onze tuin is geen bloementuin, is meer een groene tuin met hagen en structuren.

LEES VERDER

Snoei- en mestvrees

Het lijkt er op dat veel tuinbezitters lijden aan snoei- en mestvrees. Ze zijn angstig en bang om ook maar een piepklein stukje van een struik af te knippen. Vrezen dat de struik dan helemaal kapot gaat.

LEES VERDER

Tuinmonument

Ik zit aan haar tafel voor een kennismakingsgesprek. Ze maakt koffie. Bij haar schrijfblok ligt een krantenknipsel dat over mij gaat vanwege het winnen van de Architectuurprijs Weert. In 2003. ,,Dat hebt u lang bewaard mevrouw”, zeg ik.

LEES VERDER

Vragenlijst

Op kantoor zijn we in het najaar volop bezig met het maken van ontwerpen voor tuinen die in het komend jaar gerealiseerd gaan worden. Om tot een gedegen ontwerp te komen is het uiteraard van groot belang een goed inzicht te krijgen in de wensen van de klant. We hebben daar een uitgebreide vragenlijst voor.

LEES VERDER

Zondagsrust

,,Nee, ik zit bijna nooit meer in de tuin, het is toch nooit meer zondag”, vertrouwde de oude dame mij toe. Ik dacht na over haar woorden. Wat bedoelde ze te zeggen? ‘Het is toch nooit meer zondag?’.

LEES VERDER

Inspiratie opdoen? Maak vrijblijvend een afspraak.